Szép balkonod legyen!

Praktikus tanácsok és ötletek balkonnövények ápolásához, az erkély berendezéséhez, díszítéséhez. Kérdezz, segítek! Szólj hozzá, mondd el saját tapasztalatodat!

NYITÓLAP

Gyere Te is a Facebook-ra!

Könyvajánlat

Karácsonyi díszkivilágítások

2009.11.26. 12:17 - Törley

Címkék: karácsony terasz hellókarácsony karácsonyi díszkivilágítás karácsonyi dekoráció

Hamarosan ismét itt a karácsony. Ajándékvásárlás, sütés-főzés és dekorálás. Van, aki ugyanazokat a dekorációkat teszi ki minden évben, van, aki mindig valami újra vágyik, sőt valami extrára!

Én a szolid karácsonyi ház kidekorálásnak, díszkivilágításnak vagyok a  híve, ilyen pl. az alábbi:

Ha azonban kíváncsi vagy néhány (pontosabban fogalmazva rengeteg!!!) extra karácsonyi díszkivilágításra, mint pl. ez:

...akkor látogass el az alábbi oldalra és tobzódj: planetchristmas.com !

Ezen weboldalon évekre visszamenőleg megnézheted a beküldött mega díszkivilágítások képeit (több száz), amelyhez a készítők leírást is csatoltak.

Sőt, megtanulhatod, a mega díszkivilágítás csínját-bínját is, pl. hogyan lehet elkészíteni egy világító óriás fát vagy hogyan kösd össze a villogó fényeket egy számítógépes vezérléssel (igaz, az oldal angol nyelvű).

Sok sikert hozzá!

Hónapokig is eltarthat, mire elkészül egy mega díszkivilágítás, sőt a készítők rengeteg pénzt is költenek a fényáradatért, nem beszélve a jelentős villanyszámláról, hiszen a gyönyörű karácsonyi díszkivilágítások jelentős energiapazarlást jelentenek. Megoldás lehet az energia pazarlásra a napelemes fényfüzér, amely világítás konnektoroktól függetlenül, bárhol alkalmazható. Az akku töltéséről a beépített napelem modul gondoskodik. A készülékházat be lehet dugni a talajba. A fényfüzért tetszés szerint villogó vagy tartós fénnyel működtetheti. Éjjel automatikusan bekapcsol.

Legyünk azonban óvatosak a túlzott világítással! A fényszennyezés számos állatfaj bioritmusát és tájékozódását is zavarja. Megfigyelték például, hogy a mozgásérzékelős lámpák bekapcsolása elindíthatja a madárdalt, egy éjszaka folyamán akár többször is, így a pihenésében megzavart állat veszélyesen elgyengülhet. A rosszul beállított erős fények elvakíthatják az autósokat, sőt hatással van az emberi hormontermelésre is.

Több mint 70 000 karácsonyfaégő villog idén Karácsonykor is azon a szederkényi házon, amelyet évek óta feldíszítenek tulajdonosai. A családtagok egész évben gyűjtik a különleges izzófüzéreket, és már novemberben elkezdik a díszítést. A különleges látványosságnak az ország minden részéről csodájára járnak. Az alábbi videó még 2007-ben készült a kivilágított ingatlanról:


szólj hozzá: díszkivilágítás Szederkényben

Ha büszke vagy az általad készített karácsonyi ház díszkivilágításra/dekorációra és a fényképét el is küldöd nekem, akkor bemutatom itt a blogon. Itt küldheted be>>

A bejegyzés trackback címe:

https://balkon.blog.hu/api/trackback/id/tr71553679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása