PurePro JA-103 lúgosító vízionizátor

Szép balkonod legyen!

Praktikus tanácsok és ötletek balkonnövények ápolásához, az erkély berendezéséhez, díszítéséhez. Kérdezz, segítek! Szólj hozzá, mondd el saját tapasztalatodat!

NYITÓLAP

Gyere Te is a Facebook-ra!

Könyvajánlat

Nagyanyáink is így csinálták 3.

2011.02.25. 08:38 - Törley

Címkék: virág kert öntözés virágláda metélőhagyma tápoldat hagymás virágok

Nagymama bábúIsmét, immáron harmadszorra jelentkezem néhány, nagyanyám korából származó, hasznos tanáccsal növényeink ápolásához.

Az előzőek itt olvashatóak:

Nagyanyáink is így csinálták

Nagyanyáink is így csinálták 2.

- MEZEI ZSURLÓ GOMBÁSODÁS ELLEN

mezei zsurló1 kg friss vagy 15dkg szárított mezei zsurlót 10 liter vízben 24 órán át, hagyjunk ázni, majd lassú tűzön fél óráig főzzük. Szűrés és 1:5 arányú hígítás után száraz időben permetezzünk vele. Magas a kovasavtartalma, fokozza a növény ellenálló képességét, segít a gombás betegségek megelőzésében és visszaszorításában.

 

 

 

- RÓZSA

RózsaErősebben illatozik a rózsa, ha melléültetünk egy-egy fej hagymát. Virágjaink színei pedig élénkül, ha körülötte a talajt 2 cm vastagon beborítjuk faszénporral, és alaposan meglocsoljuk. A forrázott tealevél a rózsa legjobb trágyája.

 

 

- TOJÁS FŐZŐVIZE

ÖntözésHa tojást főzöl, akkor a főzőlevet ne öntsd ki, a tojás főző vize (kihűtve) ugyanis kiválóan alkalmas öntözésre. Sok, a növénynek szükséges ásványi sót tartalmaz.

- PÁFRÁNY ÖNTÖZÉSE

Páfrányt gyenge teával öntözzük. Szépségével meghálálja az időnként az ilyen locsolást.

Fa virágládák- VIRÁGLÁDÁK KEZELÉSE

Fa virágláda, dézsa, apácarács, stb. tartósabb lesz, ha jól átkenjük lenolajjal. Ha már használt fa virágtartót szeretnénk vele lekezelni, előtte mindenképp csiszoljuk át a felületet csiszolópapírral.

 

 

 - MIRE JÓ A KÁVÉZACC?

KávézaccA kávézacc felhasználásának talán leismertebb formája, hogy tápoldatként használják olyan növényeknél – mint például az örökzöldek vagy a rózsa - amik szeretik a savas virágföldet. Egyszerűen csak a virágföldre kell hinteni, kicsit belekeverni, majd megöntözni. De nemcsak a virágföldnek tesz jót a zacc, a komposztálóban is jó helyre kerül, odavonzza a gilisztákat, amelyek a szerves hulladékot értékes humusszá alakítják át.

Folytatás következik: Nagyanyáink is így csinálták 4.

A bejegyzés trackback címe:

https://balkon.blog.hu/api/trackback/id/tr832689150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása