Szép balkonod legyen!

Praktikus tanácsok és ötletek balkonnövények ápolásához, az erkély berendezéséhez, díszítéséhez. Kérdezz, segítek! Szólj hozzá, mondd el saját tapasztalatodat!

NYITÓLAP

Gyere Te is a Facebook-ra!

Könyvajánlat

Ötletek erkély berendezéséhez

2011.03.03. 11:37 - Törley

Címkék: terasz erkély balkon

Üres erkélyHamarosan itt a tavasz. Idejében kezdjük el a balkonunk megtervezését és berendezésének előkészületeit, hogy az első meleg napsugarakat már pihenve élvezhessük odakint a hangulatosan kialakított erkélyünkön!

Ha még nincsen konkrét elképzelés, hogy hogyan is nézzen ki a most még esetleg kopár erkélyünk, akkor íme néhány tipp és inspiráló fotó:

1) A csupasz fal egyhangúságát feldobja, ha elhelyezünk rajta falra akasztható virágcserepeket. A fali cserepekbe csak sekélyen gyökerező fajták valók, mert kevés táptalajt tudnak befogadni.

 

2) Ha az erkély lábazatát nagyobb méretű kavicsokkal borítjuk, természetközelivé varázsoljuk. A stabil járás és bútorelhelyezés érdekében ajánlott a kavics közé helyenként fából járófelületet elhelyezni. Tipp: a kavicson mezítláb járással pedig még egy profi talpmasszázst is pótolhatunk :) 

 

3) Csupasz felületet eltakarására ideális, ha apácarácsra futónövényt futtatunk fel.

 

4) Kúszónövénnyel nem csak falat takarhatunk el, de árnyékolásra is segítségünkre lehet nagy forróságban. Az alábbi megoldással lugasszerű borítást alkothatunk. Nagyon tetszetős és egyedi is egyben.

 

5) Árnyékolásra, illetve a kíváncsi tekintetek ellen a bambusz roló is kiváló!

 

6) Ha a szomszéd erkélye közelünkben van, és szeretnénk leválasztást, akkor egy darab nádkerítéssel azt megoldhatjuk.

 

7) Esti kivilágításra kiváló ötlet a felfűzött égősor, mely vidám hangulatot kölcsönöz a terasznak.

 

8) Továbbá még 1-2 ötletadó kép, ha valaki különlegesre vágyik:

 

 

AquaSpirit SH-1 zuhanyszűrő (KDF)

A bejegyzés trackback címe:

https://balkon.blog.hu/api/trackback/id/tr822706749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Öltönyös Paraszt 2011.04.08. 10:08:41

Nagyon jó ötletek, már terv is formálódik a saját erkélyünkhöz. A párom agyvérzést fog kapni, ha elővezetem neki...

Törley · http://viztisztitas.try.hu 2011.06.01. 15:31:52

@Öltönyös Paraszt: Bocsánat, hogy csak most reagálok!!! Szuper, hogy sikerült beindítanom a fantáziádat :) Kíváncsivá tettél. Ha elkészültök vele és szeretnéd, hogy bemutassam itt az oldalon, szívesen veszem, ha küldesz képet a még üres, és az elkészült erkélyről is. Jó munkát hozzá! Ha felmerül kérdésetek közben, keressetek nyugodtan, segítek szívesen. üdv: Klári


süti beállítások módosítása