PurePro JA-103 lúgosító vízionizátor

Szép balkonod legyen!

Praktikus tanácsok és ötletek balkonnövények ápolásához, az erkély berendezéséhez, díszítéséhez. Kérdezz, segítek! Szólj hozzá, mondd el saját tapasztalatodat!

NYITÓLAP

Gyere Te is a Facebook-ra!

Könyvajánlat

Primula elsők között virágzik!

2013.02.06. 13:07 - Törley

Címkék: virág kert növény terasz erkély balkon balkon növények

primulaPrimulát nevelni ablakpárkányon, virágágyásban vagy balkonon nagyon régi szokás. Hagyománya egészen a viktoriánus korig nyúlik vissza.

Most, januárban, szabadban a korai fajták már virágozhatnak, de a kevésbé hidegtűrő fajták csak március/április felé nyiladoznak! Kertészetben már bőségesen válogathatunk a nem is túl drága és különböző formájú és virágú primulákban. A sok fajta között mindenki talál magának kedvére valót. Ha most még a lakásban tartjuk és majd elvirágzik, kiültethetjük a szabadba, és mivel évelő növény, több évig gyönyörködhetünk benne.

Néhány tanács a tartásához:

  • Ha sikerül kellően hűvös és világos, jó helyet találni számára, akkor hosszú hetekig gyönyörködhetünk a növénykénkben.
  • Tűző naptól védjük!
  • Arra azonban vigyázzunk, hogy túlságosan ne hagyjuk a földjét kiszáradni, a szárazságtól lekókadnak a bimbói.
  • Alulról öntözzük (csak a tálkába!).
  • A több locsolás is árt neki, bimbói elfonnyadnak a túlöntözéstől. Ideális esetben hetente egyszer, száraz levegőjű lakásba legfeljebb kétszer locsoljunk a tálkájába.
  • Alkalmanként tápozzuk.

primula_cserében01.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://balkon.blog.hu/api/trackback/id/tr485062147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bartush 2013.03.30. 14:34:39

Örülök, hogy folytatod a blogot.


süti beállítások módosítása