PurePro JA-103 lúgosító vízionizátor

Szép balkonod legyen!

Praktikus tanácsok és ötletek balkonnövények ápolásához, az erkély berendezéséhez, díszítéséhez. Kérdezz, segítek! Szólj hozzá, mondd el saját tapasztalatodat!

NYITÓLAP

Gyere Te is a Facebook-ra!

Könyvajánlat

Itt van az ősz, itt van újra

2008.10.10. 18:41 - Törley

Címkék: virág kert növény terasz erkély átteleltetés balkon növények dézsás növények

balkon télenNagy gondot jelenthet, hogy a növényeinket a balkonról hova tegyük a hideg téli napokra. Milyen növényeket lehet kint hagyni, és milyeneket kell bevinni a hidegről egy hűvösebb helyisége, pl. pincébe, padlásra. Lehet-e egyáltalán a meleg lakásban átteleltetni?

A balkonon lehet hagyni télre az egyes évelőket: örökzöldeket (törpe tuják, bukszusok, törpefenyők), egyes oszlopos, dézsás gyümölcsfákat (pl. alma, körte, szilva), fás szárú futókat (pl. vadszőlő, borostyán, klematisz), egyes fűszernövényeket (pl. levendula), fűféléket (pl. pampafű, szudáni fű, zebrafű, lámpatisztító fű).

A legtöbb növény, amit át kell teleltetni, az a sötétet és a hűvöset szereti (van kivétel is, pl. múrva fű, leánder, pozsgások). Öntözés: időközönként ellenőrizni kell, hogy nincsen-e nagyon kiszáradva a föld és ennek megfelelően egy kevés vizet lehet önteni a telelő növény földjére. Van kivétel: a kaktuszokat egyáltalán nem kell öntözni. A hagyományos, álló muskátlit javasolt egy sajátos bánásmóddal átteleltetni, én csak denevér effektusnak hívom: földből kivéve, papírzacskóban fejjel lefelé lógatni.

Ha egyáltalán nincsen hűvös helyünk az átteleltetésre, akkor számoljunk azzal, hogy a lakásban a növények meg fognak nyúlni és ki fog világosodni a színük. Mindenképpen próbáljunk balkon növényeinken biztosítani hűvös helyet. Ha azonban a szobanövényünket vittük ki nyáron az erkélyre, akkor azt minden probléma nélkül vissza is vihetjük a lakásba télre (pl. fikusz félék, hibiszkusz).

A bejegyzés trackback címe:

https://balkon.blog.hu/api/trackback/id/tr60707449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása