PurePro JA-103 lúgosító vízionizátor

Szép balkonod legyen!

Praktikus tanácsok és ötletek balkonnövények ápolásához, az erkély berendezéséhez, díszítéséhez. Kérdezz, segítek! Szólj hozzá, mondd el saját tapasztalatodat!

NYITÓLAP

Gyere Te is a Facebook-ra!

Könyvajánlat

Ősszel elültetjük, hogy kora tavasztól gyönyörködjünk benne

2008.10.17. 17:32 - Törley

Címkék: virág kert kertészkedés növény terasz erkély balkon növények dézsás növények hagymás virágok

Jácint balkonraElső hallásra korainak tűnhet a tavaszra gondolni már most ősszel, (szeptembertől addig, amíg nem fagyott a föld) pedig ahhoz, hogy jövőre is színes virágokkal kezdjük a tavaszt a balkonunkon, hagymáikat már most el kell ültetnünk.

A hóvirág, tőzike már kibújik tél végén –hó alól is- azután sorban a fürtös gyöngyike, krókusz, később a nárciszok és a tulipánok. korán virágzanak, így korán kell őket elültetni, hogy elegendő idejük legyen a megfelelő gyökérzet kifejlesztésére. Balkonládák, frissítésekor tervezzük meg a tavaszi virágok helyét. Szépen mutat pl. tulipán között a nárcisz félék és a jácint. A színek érdekes kavalkádját eredményezhetjük.

Virághagymák ültetése balkonraÉrdemes új, tápanyagban gazdag, tőzeggel lazított kerti földet beszerezni és a régi földet kiönteni.  Ültetésre csak egészséges, kemény húsú hagymákat használjunk (ezeket bárhol a kereskedelemben beszerezhetjük vagy a nyár elején felszedett és mostanáig száraz, hűvös helyen tárolt hagymákat ültessük be). A legszebb hatást akkor érjük el, ha a hagymákat csoportokba ültetjük. A virágládákba, az ültetőgödör aljára, hegyükkel felfelé helyezzük el a virághagymákat, és úgy takarjuk be a tápanyag dús, humuszos földdel. A hagymákat egymástól 2-3 cm-re helyezzük, annyira mélyen, hogy felettük a földréteg vastagsága kb. 2-szer olyan magas legyen, mint a hagyma magassága. Figyeljünk oda a  hagymák méretére a virágláda kiválasztásánál, nagyobb hagymáknál (pl. liliom, amarillisz), mélyebb virágládát válasszunk. Ültetést követően, ha száraz a föld kicsit megöntözhetjük, de tavaszig nem kell locsolni, mert a hagyma magában tartja a nedvességet. Majd csak tavasszal kell elkezdeni a szükség szerinti öntözést.

A balkon szélvédett helyéreLehetőség szerint a virághagymákat a kiültetés előtt rövidell még a házban helyezzük el. Akkor a legmegfelelőbb állapotban lesznek.
Ha valami miatt az ültetést el kell halasztanunk, a hagymát minden esetben  száraz,
sötét helyen tároljuk, a hőmérséklet legfeljebb 20° C legyen. A tároló edény, vagy zacskó ne legyen lezárva, hogy a hagyma elegendő levegőt kapjon. Ha olyan hagymánk van, ami gyorsan kiszárad, akkor az ültetésig homokkal vagy tőzeggel teli edényben tartsuk. A következő fajták könnyen Szép nárcisz a balkononkiszáradnak: Allium ursinum (medvehagyma), Anemone (szellőrózsa), Erythronium (kutyafog), Galanthus (hóvirág) és Leucojum vernum (tavaszi tőzike).

A beültetett ládákat, virágcserepeket  lehetőleg szélvédett helyre tegyük, ha kemény fagy van ajánlott az edényeket pl. újságpapírral, alulról, felülről védeni.

Továbbiakban nincsen már tennivalónk, tavasszal a természet "hívogatására" előbújó virágainkban majd kedvünkre gyönyörködhetünk.

AquaSpirit SH-1 zuhanyszűrő (KDF)

A bejegyzés trackback címe:

https://balkon.blog.hu/api/trackback/id/tr33718970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása