PurePro JA-103 lúgosító vízionizátor

Szép balkonod legyen!

Praktikus tanácsok és ötletek balkonnövények ápolásához, az erkély berendezéséhez, díszítéséhez. Kérdezz, segítek! Szólj hozzá, mondd el saját tapasztalatodat!

NYITÓLAP

Gyere Te is a Facebook-ra!

Könyvajánlat

Fűszer-jelölő-kövek

2011.06.01. 15:48 - Törley

Címkék: kert fűszernövény terasz erkély balkon

Fűszer-jelölő-kövek kertbenNapokban vettem palánta fűszernövényeket (bazsalikom, oregano, kakukkfű, snidling, rozmaring, medvehagyma) kertészetben és ezeket ültettem ki a kertbe.

Ha valaki többféle fűszernövényt ültet ki a kertbe (vagy cserepekbe), és még nem ismeri ki magát közöttük, de szeretné mindig tudni, hogy melyik-melyik fajta, vagy csak szeretné hangulatosabbá tenni a fűszerkertjét, azoknak az alábbi, nagyon egyszerűen megvalósítható ötletet javaslom kivitelezni: fűszer-jelölő-kövek(!)

Nemrég az egyik nagyobbacska bevásárló központban láttam ilyeneket, de az árát soknak találtam. Így nekifogtam, hogy saját magam készítsem el őket.

Hozzávalók: fekete alkoholos filctoll (M-es), kis kiszerelésű akril-festék készlet (pl.: Lefrance&Bourgeois: speciális akril alapú festék: üvegre, fára, porcelánra, kerámiára, cserép felületére, csempére, járólapra - dekorálására).

Elkészítés:

1.) Elsőként szerezzük be a megfelelő köveket. Keressünk világos színű (legjobb a fehér) lapos, simább, kb. féltenyérnyi (cserépbe kisebb méretű) köveket. Én a szép köveket kis unokáimmal gyűjtögettem össze kirándulások alkalmával.

2.) Festés előtt lemossuk a köveket, majd egyéni ízlésünknek és tehetségünknek megfelelően ráfestjük az adott fűszernövényt. Az akril festék gyorsan szárad.

3.) Végül ráírjuk alkoholos filccel az adott növény nevét. Akinek van helye és kedve latinul is ráírhatja a növény elnevezést.

Ez a módszer nem igényel semmilyen utókezelést. Amíg az akril festék nedves, vízben oldódik (tehát könnyen kijavíthatjuk, ha elrontottunk valamit), száradás után azonban már teljesen vízálló. Amint megszáradtak a kövek, már ki is tehetjük őket a helyükre. (Jó tanács: mindenképp olyan ruhában és felületen dolgozzunk, amit nem gond, ha a festék megfog, mert száradás után már nem szedhető ki, nem mosható le az akril. Az alkoholos filc is vízálló, eltüntetésére viszont akármilyen kozmetikai spray alkalmas.)

Az elkészült fűszer-jelölő-kövek:

bazsalikom kapor snidling
fodros petrezselyem kerti zsálya medvehagyma
rozmaring Több fűszer-jelölő-kő együtt a kertben

 

Ha valakinek nincsen ihlete a növények saját kezű megfestéséhez, akkor decoupage-technikával (dekopázs, szalvéta technika) is elkészítheti a jelölő-köveket. Ez a módszer viszont hosszabb ideig tart (és a megfelelő szalvéta begyűjtése is nehézkes lehet), igaz dekoratívabb :)

Erre példa az alábbi:

dekupázsolt kő

Természetesen nem csak fűszernövények, de más növényeink és virágaink mellé is kihelyezhetünk ilyen jelölő-köveket, szépen mutatnak a kertben vagy a cserepekben.

AquaSpirit SH-1 zuhanyszűrő (KDF)

A bejegyzés trackback címe:

https://balkon.blog.hu/api/trackback/id/tr642948947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása