Szép balkonod legyen!

Praktikus tanácsok és ötletek balkonnövények ápolásához, az erkély berendezéséhez, díszítéséhez. Kérdezz, segítek! Szólj hozzá, mondd el saját tapasztalatodat!

NYITÓLAP

Gyere Te is a Facebook-ra!

Könyvajánlat

Kókuszból nyert virágföld!

2013.02.04. 10:31 - Törley

Címkék: kert kertészkedés terasz erkély virágláda balkon

kokuszbol_viragfold01.jpgTél vége felé felé figyelmünk újra a növényeké! Ilyenkor sokan vásárolnak szobanövényeket vagy konyhába fűszernövényeket.

Aki kezdő virágtartó, annak felhívom a figyelmét, hogy nagyon sokszor a kertészetben tőzegbe ültetik a növényeket. Ez kezdetben nagyon jó a növénynek, mert műtrágyával van keverve, de a tápanyagot egy idő után feléli a növény.

Sajnos sokan nem tudják ezt, és csak azt tapasztalják, hogy hiába gondozzák, lassan elpusztul a növényük.

Ez a jelenség megelőzhető, ha átültetjük általános virágföldbe vagy kókuszföldbe(!). Én a kókuszföldet ajánlom, mivel régóta híve vagyok, ugyanis a kókuszrost jóval lazább, szellősebb szerkezetű, mint a tőzeg vagy a virágföld, továbbá számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik.

100%-ban természetes anyag. Alkalmazásával nem járulok hozzá a tőzeglápok pusztításához :) vagy a termőföldek felső szintjének tönkretételéhez, mivel ezek a hagyományos virágföldek forrásai/anyagai.

A kókuszföld kedvező tulajdonságai:

  • korlátlan ideig tárolható a kókuszkocka,
  • újra ültethető,
  • kártevőktől mentes,
  • 100%-ban természetes,
  • vegyszerektől mentes termék.

Továbbá:  a kókuszföld levegősebb a tőzegnél. Több vizet képes tárolni a virágföldnél. Jól gyökeresedik a fiatal növény benne, ezáltal gyorsabb a fejlődése.

kokuszbol_viragfold02.jpgKókuszföld: szárított, préselt kókuszdiórost a virágföldek legújabb generációja. Minden növény számára ajánlott, gyors gyökeresedés, kevesebb öntözést igényel.

Kiszerelése: kókusztégla, 650gr/db.

Szállítása: ennek a "földnek" a szállítása könnyű, mivel 1 db tégla súlya nem sokkal több, mint félkiló.

Elkészítése: hogyan lesz a kókusztéglából kókuszföld? Egy kókusztéglához csupán egy 10-12 literes vödör és 4 liter víz kell. A kókusztéglán kívül én 2dl tápot teszek még a 4 liter vízhez. (Általam alkalmazott szer: EM-BIO, melyet meleg szívvel ajánlok mindenkinek. Egy külön bejegyzésben bemutatom hamarosan ezt a fantasztikus és univerzálisan használható anyagot.) A 4 literből 8 literre duzzadó közeget nyerünk 20 perc alatt. Máris ültethetünk! :)

Kókuszrost tégla beszerzése: A "kókuszföld" általában a legtöbb kertészetben beszerezhető, nagyobb mennyiségben érdemes a gyártótól megvásárolni: Pro Horto Kft. (Ezen az oldalon még több információ olvasható a "kókuszföld" alkalmazásáról.

A bejegyzés trackback címe:

https://balkon.blog.hu/api/trackback/id/tr174956520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bony 2013.02.19. 07:03:41

Szuper! Hol lehet kapni?

Törley · http://viztisztitas.try.hu 2013.02.22. 13:03:25

@Bony: Kókuszrost tégla beszerzése: A "kókuszföld" általában a legtöbb kertészetben beszerezhető.

Bony 2013.02.25. 12:19:27

Mar sikerult,kisebb tablettak a palantaknak,es 2 tegla a balkonladakba lesz keverve foldel.

Törley · http://viztisztitas.try.hu 2013.02.26. 20:55:49

@Bony: Örülök, hogy segíthettem! Ha bármi kérdésed lenne csak nyugodtan írj.

Bony 2013.02.27. 08:19:35

Ugy terveztem,hogy ált.viragfoldet fogok kokusszsal keverni,meg 1kis ,,hagyomanyos ,,kerti foldet. 40-40-20 aranyban,de ha van otleted akkor szivesen elfogadom!

Törley · http://viztisztitas.try.hu 2013.03.01. 10:40:41

@Bony: Kedves Bony!
Jónak tartom ezt a keverési arányt! Én szoktam felezni is az orchidea földdel . Ezt csak a Dendrobium plalaenopsis typéhez alkalmazom ( ez egy Orchidea rokona ) Nagyon bejött a növénynek, mert rengeteg virágot hozott, mióta így keverem.
Ha bármi kérdésed van írj.

Bony 2013.03.20. 08:44:28

Egy aprocska észrevétel a benti növényekhez: a kokusszal kevert foldet visszakellett kaparnom-a tetejét,felso réteg kb 5cm,mert a felso reteg sokkal jobban fogta fel a vizet,mint a hagyomanyos fold,igy viszont a szokasosviz adag a felso 5cm-ben ,,ragadt,, és nem jutott a gyokerekhez . Egyebkent kitunoen tartja a vizet.


süti beállítások módosítása