PurePro JA-103 lúgosító vízionizátor

Szép balkonod legyen!

Praktikus tanácsok és ötletek balkonnövények ápolásához, az erkély berendezéséhez, díszítéséhez. Kérdezz, segítek! Szólj hozzá, mondd el saját tapasztalatodat!

NYITÓLAP

Gyere Te is a Facebook-ra!

Könyvajánlat

Egy kis történeti áttekintés

2008.10.26. 13:49 - Törley

Címkék: virág kert kertészkedés növény terasz erkély balkon növények dézsás növények

1)    Edénykertészet története 

Reneszánsz kert részlet kőedénnyelÍrott történelem előtti korokba nyúlik vissza. Ókori civilizációban foglalkoztak edénykultúrás növénytermesztéssel. Például Szemiramisz függőkertjét régi babiloni lépcsős templomok mintájára építették, valószínűleg ez volt első terasz- és tetőkert. Görögök apró Adonisz–kertjei pedig az első, cserépben nevelt kertek lehettek. Oszlopcsarnok-kertekben ólomedényekben virágokat neveltek. Ezt a szokást később rómaiak is átvették, és kődézsában, főképpen haszonnövényeket termesztettek, egy-egy szép, fás szárú példányt is nevelgettek. Kínában i.sz. 6o körül a kifinomultabb japán Bonsai-művészet.

 

2)    Balkonnövények története

Középkori gyógynövény kertBalkonnövények termesztésének szokása a már hosszú ideje űzött edénykultúrából, valamivel feldíszítendő építészeti elemekből - balkonok, mellvédek, lépcsőfeljárók – és megfelelő virágválasztékból alakult ki. Ilyen például az alpesi házak tető alatti, fából ácsolt erkélye. Ideális hátteret nyújtott és nyújt a termesztők által alig egy évszázaddal korábban honosított muskátli, fukszia, begónia, petúnia számára. Már 6o éve importvirágok és az intenzív termesztői közreműködés következtében állandó növekedésnek indult a növényválaszték. A balkon, terasz és a télikert mára fontos pihenőhellyé vált, melyben utazás nélkül, saját otthonunkban élvezhetjük a természetet.

A bejegyzés trackback címe:

https://balkon.blog.hu/api/trackback/id/tr20732578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása