PurePro JA-103 lúgosító vízionizátor

Szép balkonod legyen!

Praktikus tanácsok és ötletek balkonnövények ápolásához, az erkély berendezéséhez, díszítéséhez. Kérdezz, segítek! Szólj hozzá, mondd el saját tapasztalatodat!

NYITÓLAP

Gyere Te is a Facebook-ra!

Könyvajánlat

A gumós begónia átteleltetése

2008.11.05. 20:40 - Törley

Címkék: virág kert kertészkedés növény terasz erkély átteleltetés begónia balkon növények dézsás növények

Gumós Begónia - Begonia tuberhybrida

BegóniaA gumós begónia az év legnagyobb részében (tavasztól-őszig) gazdagon virágzik. Nagyon hálás, bokros növény, melynek magassága a 30-40 cm-t is elérheti. A beültetett begóniák mérsékelt meleget, sok fényt és friss levegőt igénylik. Védjük az erős naptól és huzattól!

Fagyérzékeny növény, ezért a gumós begónia számára fagymentes, téli tároló hely szükséges (erre jó a spejz vagy a pince). Növényeket földlabdával október vége felé (de mindenképp a téli fagyok előtt) szedjük ki a földből és hűvös helyiségben (kb.10 C°) Begóniaszorosan egymás mellé állítjuk, hogy megvédjük a teljes kiszáradástól. A levelek leszáradása után - kb. 1 hónap múlva- a szárat, földet és a gyökereket eltávolítjuk, és a gumókat mérsékelten nedves, rostos tőzegbe (vagy homokba, vagy fűrészporba) helyezve tároljuk. Megjegyzés: ha a nyár folyamán lisztharmatfertőzést tapasztaltunk volna a leveleken, akkor ajánlatos a gumót 2 %-os Thiovit oldatban megfüröszteni.

A bejegyzés trackback címe:

https://balkon.blog.hu/api/trackback/id/tr40752822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása