PurePro JA-103 lúgosító vízionizátor

Szép balkonod legyen!

Praktikus tanácsok és ötletek balkonnövények ápolásához, az erkély berendezéséhez, díszítéséhez. Kérdezz, segítek! Szólj hozzá, mondd el saját tapasztalatodat!

NYITÓLAP

Gyere Te is a Facebook-ra!

Könyvajánlat

A murvafürt átteleltetése

2008.11.05. 20:04 - Törley

Címkék: virág kert kertészkedés növény terasz erkély balkon átteleltetés murvafürt balkon növények dézsás növények

Murvafürt - Bougainvillea

MurvafürtGyors növekedésű trópusi kúszónövény. Látványos, élénk bíborvörös, piros, sárga és fehér színű virágai két hét alatt kialakulhatnak és sokáig a növényen díszlenek. Világos, meleg napos helyet szereti. A nyári hosszúnappalos időszakban érzi igazán jól magát.

Télen a legjobb számára a melegház, télikert, de biztosan áttelel, akár egy majdnem sötét garázsban is. Vigyázzunk arra, hogy +6 - +7°C-nál Murvafürt a teraszonalacsonyabb hőmérséklet ne érje a növényeket és a hőmérséklet viszonylag állandó legyen. Teleltetés közben, ha a hőmérséklet az említett +7°C körüli, akkor a levelei is túlélik a téli időszakot és a növényen maradnak. A bougainvillea földjét csak igen óvatosan kell öntözni. Szinte félszáraz, - alig nedves állapot a legmegfelelőbb. Ez vonatkozik minden dézsás növényre!

Tavasszal elkezdhetjük tápoldattal öntözni. Fokozatos átmenet után a végleges helyére tehetjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://balkon.blog.hu/api/trackback/id/tr44752748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása