PurePro JA-103 lúgosító vízionizátor

Szép balkonod legyen!

Praktikus tanácsok és ötletek balkonnövények ápolásához, az erkély berendezéséhez, díszítéséhez. Kérdezz, segítek! Szólj hozzá, mondd el saját tapasztalatodat!

NYITÓLAP

Gyere Te is a Facebook-ra!

Könyvajánlat

Télen megtervezzük, hogy nyáron élvezhessük

2008.11.09. 12:19 - Törley

Címkék: virág kert növény terasz erkély balkon balkon növények dézsás növények

Erkély berendezésének megtervezéseKözeleg a tél, lesz idő kigondolni, hogyan rendezzük be és mibe helyezzük/ültessük el a növényeinket. Eldönthetjük már most, milyen új dolgot szeretnénk az erkélyünkre. Egyáltalán szeretnénk-e új dolgokat, vagy a jól bevált és megszokott dolgainkat helyezzük majd vissza? Mi mindenre érdemes gondolni? Nézzük röviden át

- Milyen növényeket szeretnénk: zöld növényeket(?), egyszerűbb virágokat(?), egzotikus féléket(?), futókat, kúszókat vagy (?), netán jövőre kaktuszokat is nevelnénk(?), esetleg gyümölcsöket is szívesen látnánk teraszunkon teremni? Erkélyünk árnyékos vagy tűzőn süt a nap? Ezek a kérdések első hallásra egyszerűek, többnyire úgy közelíthetjük meg a választ, hogy kinek mekkora erkélye van, illetve kinek, milyen növény tetszik? És természetesen a pénztárcánk is meghatározó. De érdemes abba is belegondolni, hogy a kiválasztott növények nem kívánnak-e majd különleges bánásmódot, elhelyezést, táplálást… Ezeknek a megvásárlásánál mindenképpen kérdezzük ki az eladót (ha nincs rutinunk, akkor mindenképp olyan helyen vásároljunk, ahol szakképzett eladó tud nekünk segíteni) vagy olyan ismerősünket, akinek kertészkedési tudására alapozhatunk.

- A növényeinket mibe fogjuk majd ültetni? Szempontjaink szoktak lenni pl, az edény anyaga (fa, műanyag, kerámia), kinézete, (tetszik/nem tetszik), a növény típusa (majdani mérete) és gyökérzetének mérete.

- Szükség lesz-e a balkonunknak egy felfrissülésre a tavasszal: korlát festése/lakkozása, párkányok rozsdamentesítése, festése, a fal burkolatának átfestése, tisztítása, esetleg burkolása, a padlózat javítása, kerti (azaz terasz) bútoraink és a párnák rendbehozatala, vagy esetleg új beszerzése.

- Kell-e majd gondoskodnunk árnyékolásról (tűző nap ellen), szélvédelem (huzatos hely esetén felmerülhet) vagy betekintés-védelem (ha szeretnénk egy intimszférát magunknak) az erkélyünkön? Ha igen, ezeket, miként kivitelezhetjük majd?

Ezek közül némelyik apróságnak tűnhet és legyinthetünk, hogy, hol van még a nyár(?), mégis idejében kezdjük megtervezni, hogy mikor, mit, mivel…? Fenti problémák némelyikével részletesebben is founk majd foglalkozni.

Ne hagyjuk az utolsó pillanatra, most a téli, kevésbé program dús időszakban, kezdjünk el tervezgetni és beszerezni, amit lehet.

AquaSpirit SH-1 zuhanyszűrő (KDF)

A bejegyzés trackback címe:

https://balkon.blog.hu/api/trackback/id/tr66755539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása